Banner

6 Projecten die u moet oppakken voordat u een nieuw appartement betrekt

- Blog, Tips

Checklist verhuizen

Verhuizen naar een nieuw huis of appartement lijkt misschien een leuk avontuur, maar wees er zeker van dat het gemakkelijk kan veranderen in een nachtmerrie. Er is een scala aan taken die u moet uitvoeren: verpakken, plannen, schoonmaken, herschikken, decoreren en verplaatsen. Een checklist om te verhuizen is een echte must.

Deze taken kan je zelf doen, of u kan professionals inhuren om het te doen voor u. Hoe dan ook, er kan een heleboel grond om te dekken zijn voordat u volledig kunt genieten van uw nieuwe huis. Hier zijn een aantal pre-verhuis projecten die u veel tijd, geld en zenuwen besparen.

 

Opnieuw invoeren

Veiligheid is een van die zaken die vaak onder de radar vliegen. Houd er rekening mee dat het onmogelijk is om te weten hoeveel sleutels de oude huurder deelde en met wie. Het is ook niet verstandig om het woord van de verhuurder aan te nemen. Blijf dus op de veilige kant en verwissel het slot. Om nog een stapje verder te gaan, installeert u extra veiligheidsvoorzieningen aan de buitendeur of overweegt u te investeren in een slim slot. Doe dit zodra je naar binnen gaat en je de broodnodige gemoedsrust krijgt, voor u gaat verhuizen.

huis sleutel opslagruimte

 

Schoonmaken

Ook schoonmaken is een must voor je verhuist. We hebben het hier niet over bezemschoonmaak en de halve maatregelen die eerdere huurders hebben genomen. Diepe reiniging is dé manier.
In principe moet je alles schrobben tot je van de grond kan eten, vooral plaatsen zoals de badkamer en keuken. Vergeet ook de koelkast niet en geef hem een grondige desinfecteerbehandeling. Het vervangen van sommige elementen, zoals toiletzittingen, is echter waarschijnlijk de slimste optie.

maison nettoyage de printemps stockage

 

Wisselen en vervangen

Verhuizen gaat altijd gepaard met het introduceren van nieuwe elementen en het afscheid nemen van de oude. Beslissen wat je wil bijhouden en weggooien is een must. Zet alle klokken en fluitjes even opzij en concentreer je op de crux van de materie.
Voel je vrij om te investeren in dingen die je een tijdje gaat gebruiken en dingen die je geld kunnen besparen op de lange termijn, zoals kwaliteit Frigidaire apparaten, slimme thermostaten, programmeerbare verlichting, etc.

appartement cuisine equipement espace

 

Opslag op- en ombouwen

Voldoende opbergruimte is de sleutel tot eenvoudig en probleemloos wonen. Daarom: evalueer uw behoeften en hoeveel spullen u mee wil verhuizen. Doe vooraf wat metingen als u op maat gemaakte en ingebouwde oplossingen wilt. Gebruik opbergplanken van op de vloer tot aan het plafond om het maximale uit elke vierkante meter te halen. Maak gebruik van kast-organisatoren. Mogelijks kan u ook gebruik maken van uw garage of kelder als extra opslagruimte.

cuisine rangement boite

 

Elektrische upgrades

Controleer of u alle stopcontacten heeft die u nodig heeft. Oude en verouderde woningen kunnen in dit opzicht een echte uitdaging zijn. U moet in ieder geval kijken of er een aantal slecht op elkaar afgestemde uitgangen en beschadigde afdekplaten zijn. Bedenk ook of het zinvol is om nieuwe schakelaars, lampen, plafondventilatoren, enz. te installeren. Zorg ervoor dat u alle apparaten kan gebruiken die u nodig heeft. Dit maakt bewegen minder stressvol, en je leven in een nieuw huis een explosie.

cuisine design rangement stockage garde-meubles

 

Schilderij

Eindelijk kan u beginnen met het personaliseren en verfraaien van uw ruimte. Een frisse verf-laag is een eenvoudig, én een zeer effectief faceliftingproject.
Weegt u hier gewoon goed uw opties af en houdt u er rekening mee dat het veel gemakkelijker is om een lege kamer te schilderen. Houd er ook rekening mee dat de oppervlakken moeten worden geprepareerd voordat met de borstelwerkzaamheden kan worden begonnen. Neutrale en lichte kleuren zijn ook de veiligste weddenschap, maar de keuze is afhankelijk van uw decorstukken, meubels en gevoel voor stijl.

renovation demenagement stockage maison

 

Een nieuw begin

Je wilt toch dat je leven in een nieuw thuis een goede start neemt? Nou, om het te laten gebeuren, kan je onze tips gebruiken. Gebruik een frisse laag verf, slimme opslag, nieuwe sloten, kwaliteitsapparaten en andere upgrades.

Pak alle bewegende delen vast en duik goed voorbereid in het water. Alle projecten zijn veel gemakkelijker te voltooien met vliegende kleuren als je precies weet wat je doet en niet in een haast.

Volg elke stap van deze checklist om te verhuizen en zo wordt verhuizen eenvoudig en veel minder stresserend!

chambre design lit lampe rangement stockage
common.Search

common.Categories

< Retour